



Creating brand stories and relationships since 2018

Connecting you with customers
Ligula lobortis consequat mattis fermentum proin penatibus morbi aliquam mauris erat praesent orci et fusce venenatis dictum aenean eleifend purus lectus turpis torquent.
Senectus nascetur magna viverra atu habitant cubilia tortor faclisids nullam hac placerat velit etiam inceptos nisl.




Discover your brand identity
Els últims anys ha crescut l’interès i el nombre de projectes vinculats amb l’agroecologia. També han aparegut noves eines per a la intercooperació en clau agroecològica com els obradors compartits o xarxes de productores. Però en quasi tots els casos el focalitzats en la producció, l’elaboració i la comercialització. Però i la logística, el transport, la distribució.. on queden?
La realitat actual és de moltes furgonetes fent les mateixes rutes o rutes coincidents. I és també la de molts productors que no venen a certes zones pels costos que representa haver-ho de dur ells mateixos o pagar una empresa de paqueteria que sovint maltracta les mercaderies i que no està alineada amb els principis agroecològics.
I si una eina facilités visibilitzar, compartir i fer més eficients aquestes rutes? Menys furgonetes però més plenes. Menys costos per tothom, també per al planeta.
Amb aquesta idea neix RutesCompartides.cat, una aplicació a l’estil de les compartir cotxe però per a mercaderies. Una plataforma perquè rutes i comandes es trobin. Tan senzill com això. Tan transformador com això. Un projecte que veu la llum després d’un any i mig de feina diagnosticant les necessitats dels productors, trobant l’equip tècnic idoni i desenvolupant un programari propi fet a mida i que resolgui les necessitats detectades.
RutesCompartides és una eina molt senzilla. S’explica en el vídeo que avui s’ha difós a les xarxes. Només cal accedir a rutescompartides.cat, registrar-se i penjar la ruta -per la qual hi ha espai disponible a la furgoneta- o la comanda -que es busca algú que l’entomi dins la seva ruta-. O cercar rutes ja creades que quadrin amb la comanda i sol·licitar llavors que la duguin. Amb opcions com punts intermitjos, desviació màxima de la ruta, tipus de transport (isotèrmic, refrigerat, congelat o en sec) i espai disponible al vehicle. I amb valoració posterior de la contrapart. Una eina gratuïta i feta en programari lliure i des del cooperativisme.
Dijous 23 de desembre a les 12.00 h es presenta en societat en una jornada online que inclourà també una taula rodona sobre logística compartida. Requereix inscripció prèvia.
Un projecte de Ponent Coopera, Tres Cadires i la Xarxa Ecològica de Ponent finançat majoritàriament per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i l’Einateca Agroecològica. Desenvolupament de l’app a càrrec de Komun.org.


